Akut anbringelse

SEL 4, stk. 4

Akut anbringelse

Ungezonen løfter opgaver inden for lov om Social Service § 4, stk. 4, hvor der er tale om akutforanstaltninger der kræver anbringelse, men hvor det rette tilbud ikke er fundet. Denne ydelse kan indgå i en periode op til 3 uger med mulighed for forlængelse på 3 uger, dvs. i alt 6 uger.
I nogle tilfælde kan der opstå et akut behov for anbringelse af et barn eller en ung hvis myndigheden/ kommunen vurderer, at situationen for barnet eller den unge på tidspunktet ikke kan trives. Der kan være tale om forskellige situationer og individuelle årsager til, at denne foranstaltning træffes. Eksempelvis mistrivsel i hjemmet eller hvor der har været vold indblandet hvilket gør en anbringelse akut, men hvor den korrekte placering ikke er fundet, eller mistrivsel i en nuværende anbringelsestype. Der kan også være tale om behovet for et pusterum for barnet eller den unge. Ligeledes kan der være behov for en afrusning af en ung der er kommet ud i et misbrug.
Med denne foranstaltning få kommunerne tid til at finde den helt rigtige placering, for på sigt at undgå, at barnet eller den unge får for mange skift eller at placeringen bliver forhastet. ungezonen kan træde til inden for ganske få timer, og tilbyder at finde en placering i samarbejde med myndighedssagsbehandleren sideløbene med den midlertidige akutforanstaltning.

Med Ungezonen som samarbejdspartner, er du som myndighed sikret en professionel indsats

Har du spørgsmål?
Ring eller skriv gerne, så svarer vi dig hurtigst muligt:
93 90 96 67